Lifting προσώπου – Ρυτιδοπλαστική

iStock_000001807846_ExtraSmall Ρυτιδοπλαστική – Lifting : Η τελευταία λύση όταν η καρδιά είναι πιο νέα από το πρόσωπο

Oι παράγοντες που προκαλούν γήρανση του δέρματος είναι πολλοί και ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανάλογα με τη φυσιολογία, αλλά και τον τρόπο ζωής του. Κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες είναι η βαρύτητα, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η μη επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, οι αυξομειώσεις του σωματικού βάρους, το κάπνισμα, το στρες, το αλκοόλ, οι λίγες ώρες ξεκούρασης ανά ημέρα κ.α. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν χαλάρωση των μαλακών μορίων του προσώπου και του τραχήλου (λαιμού), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πτυχώσεις στο δέρμα και κατ’ επέκταση, ρυτίδες, οι οποίες γίνονται όλο και πιο βαθιές με το πέρασμα του χρόνου.

Η τεχνική του lifting αποσκοπεί στην εξάλειψη των ρυτίδων, που έχουν δημιουργηθεί σε πρόσωπο και λαιμό, λόγω της μη έγκαιρης λήψης των απαραίτητων μέτρων πρόληψης (Botox, θεραπεία T3 κ.ο.κ), χωρίς να προκαλέσει αλλοίωση στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Έχει δε άριστα αισθητικά αποτελέσματα σε άτομα με καλή γενική κατάσταση υγείας, τα οποία διατηρούν ακόμη κάποια ελαστικότητα στο δέρμα τους και έχουν σχετικά σταθερό σωματικό βάρος κατά το τελευταίο έτος.

Με το lifting εξαφανίζονται όλες οι ρυτίδες στο πρόσωπο;

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι με το lifting δεν έχουμε τη δυνατότητα να εξαλείψουμε τις ρυτίδες που βρίσκονται στα πλάγια των ματιών (πόδι χήνας) και τις περιστοματικές ρυτίδες (ρυτίδες καπνιστή). Για αυτές τις περιοχές χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές, όπως για παράδειγμα η δερμοανάπλαση με Laser Er:YAG fractional, οι οποίεliftingς μπορούν να εφαρμοστούν και ταυτόχρονα με το lifting ώστε να πετύχουμε ένα πολύ εντυπωσιακότερο συνολικό αποτέλεσμα.

Μπορώ μαζί με το lifting να κάνω ταυτόχρονα και κάποια άλλη αισθητική επέμβαση στο πρόσωπο μου;

Κατά την πρώτη μας επαφή, θα γίνει λήψη του λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού σας και θα συζητήσουμε αναλυτικά τις αλλαγές που επιθυμείτε να γίνουν στον πρόσωπό σας και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να έχετε τη μέγιστη βελτίωση. Το lifting είναι δυνατό να συνδυαστεί και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις, όπως η ρινοπλαστική, η βλεφαροπλαστική και η τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Ωστόσο, δε συνιστούμε συνήθως τέτοιους επεμβατικούς συνδυασμούς, λόγω του ότι ο χρόνος ανάρρωσης αυξάνεται δυσανάλογα και επειδή το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι μάλλον χειρότερο από αυτό που θα είχαμε με διαδοχικές ξεχωριστές επεμβάσεις.

Έχω ακούσει για διάφορες τεχνικές lifting. Πως ξέρω ποια είναι η πιο κατάrhytidectomy01λληλη για την ηλικία και την χαλάρωση του προσώπου μου;

Η τεχνική lifting (κλασσικό lifting, SMAS lifting, MACS lifting υποπεριοστικό lifting) που θα εφαρμοστεί σε εσάς, εξαρτάται από τις εξατομικευμένες ανάγκες του προσώπου σας κι έτσι, θα καταλήξουμε από κοινού στη χειρουργική τεχνική, που θα προσφέρει τα καλύτερα αισθητικά οφέλη, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια από πλευράς πιθανών μετεγχειρητικών επιπλοκών. Σε περίπτωση που είστε καπνίστρια, θα πρέπει να διακόψετε το κάπνισμα για τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν το χειρουργείο και για ένα μήνα μετεγχειρητικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη επούλωση σε μία απαιτητική επέμβαση όπως το lifting.

Πως γίνεται η επέμβαση; Θα μείνουν ορατές ουλές;

Η συγκεκριμένη επέμβαση πραγματοποιείται πάντα με γενική αναισθησία και οι χειρουργικές τομές για την πραγματοποίησή της γίνονται μέσα στο τριχωτό της κεφαλής, σε φυσιολογικές ρυτίδες που υπάρχουν εμπρός από το αυτί και πίσω από αυτό. Ανάλογα με τη έκταση της χαλάρωσης των ιστών του προσώπου και την τεχνική που θα ακολουθήσουμε, γίνεται αποκόλληση του δέρματος και των μαλακών μορίων του προσώπου, ανάρτησή τους, αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και συρραφή του τραύματος. Από τις ίδιες τομές, μπορούμε να επέμβουμε και στους μύες του rhytidectomyτραχήλου και να τονίσουμε με αυτόν τον τρόπο την τραχηλοπροσωπική γωνία ή να διορθώσουμε τυχόν διάσταση των πρόσθιων μυών του λαιμού (σχηματισμός “μυϊκών ταινιών” στο λαιμό).

Πόσο καιρό θα χρειαστεί να παραμείνω στο νοσοκομείο; Πότε μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητές μου;

Η επέμβαση πραγματοποιείται με μέθη και τοπική αναισθησία. Θα παραμείνετε στο νοσοκομείο για ένα ή δύο βράδια και όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας, το πρόσωπο θα είναι πρησμένο και θα υπάρχουν κάποιες μελανιές σε διάφορα σημεία. Θα πρέπει να προγραμματίσετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες ανάρρωσης, κατά τις οποίες θα πρέπει να ξεκουραστείτε, όσο το δυνατό περισσότερο, για να πετύχετε ταχύτερη επούλωση του προσώπου σας.

Η σωματική άσκηση, οι δουλειές στο σπίτι, η έκθεση στον ήλιο και οι άσκοπες μετακινήσεις, θα πρέπει να αποφεύγονται πλήρως για το διάστημα αυτό, ενώ τα ράμματα θα έχουν αφαιρεθεί σταδιακά, μέχρι την 10η το πολύ ημέρα. Οι τομές μπροστά από το αυτί θα είναι ερυθρές στην αρχή, αλλά σταδιακά θα γίνουν αρκετά δυσδιάκριτες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας και για τους επόμενους 6 μήνες, θα πρέπει να προστατεύετε το πρόσωπο σας με ισχυρή αντηλιακή προστασία, ανεξαρτήτου εποχής και ηλιοφάνειας.

Λόγω του ότι το lifting είναι μία επέμβαση αρκετά απαιτητική και με ποικίλες πιθανές επιπλοκές, καλό είναι να προλαμβάνουμε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τα σημάδια του χρόνου και να ξεκινάμε την αντιγήρανση εγκαίρως, όταν οι αντιδράσεις του οργανισμού στη θεραπεία είναι ικανοποιητικές και οι πιθανότητες για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι αυξημένες.

Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr