Tight Thread Lift (TTL)

Tight Thread Lift (TTL) : Μή χειρουργικό Lifting με σύσφιξη μέσω δημιουργίας κολλαγόνου

Το Tight Thread lift (TTL) με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος, που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και ανυψώνει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει χωρίς επέμβαση. Τα PDO Lifting Threads είναι 100% βιο-απορροφήσιμα νήματα. Σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα, που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος, με απολύτως ασφαλή τρόπο. Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting, αλλά αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση, ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση, αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.
Το υλικό PDO χρησιμοποιείται για την κατασκευή ραμμάτων στη χειρουργική και εφαρμόζεται συχνά στη συρραφή αγγείωνFinethreadLift_html_m3e85cd50. Τα νήματα PDO FinethreadLift_html_m5689bef2χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια και παράγονται στη Νότιο Κορέα, μετά από πολυετή έρευνα, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE).

– Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πότε βλέπουμε τα αποτελέσματά της; Πόσο διαρκούν αυτά;

Η θεραπεία διαρκεί από 30-45 λεπτά. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων, τα οποία δεν είναι ορατά και τις περισσότερες φορές μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας άμεσα. Τα αποτελέσματα όμως, είναι ορατά αμέσως μετά την τοποθέτηση των νημάτων (βλέπουμε άμεσα το 20-30% του τελικού αποτελέσματος) και βελτιώνονται σε σημαντικό βαθμό στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, ενώ το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρείται στους 3 μήνες. Η βιοδιάσπαση των νημάτων γίνεται εντός 6 έως 8 μηνών οπότε και απορροφώνται πλήρως. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε (foreign body reaction) και για το λόγο αυτό τα ορατά αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν δώδεκα έως και δεκαέξι μήνες.

 -Πόσων ειδών νήματα υπάρχουν;
Υπάρχουν 7 διαφορετικών ειδών νήματα, ανάλογα με την μορφή και το υλικό. Το κάθε είδος προσφέρει διαφορετικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για να παράγει διαφορετικό αποτέλεσμα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και τις περιοχής. Υπάρχουν π.χ. νήματα για περισσότερη κολλαγονογέννηση, νήματα για περισσότερο lift, άλλα για καλύτερη αντιμετώπιση ρυτίδων κλπ. Ο συνδυασμός που θα επιλεγεί από τον ιατρό ανάλογα με το πρόβλημα καFinethreadLift_html_m54712371ι την επιθυμητή αντιμετώπιση διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

– Σε ποιες περιοχές του προσώπου και του σώματος μπορεί να γίνει η εφαρμογή των νημάτων;

Πρακτικά παντού! Στο πρόσωπο γίνεται εφαρμογή στις ρυτίδες στο μέτωπο και στο μεσόφρυο όταν υπάρχει σχετική λέπτυνση του δέρματος ή επίμονες ρυτίδες. Στα μάτια εφαρμόζεται στο «πόδι της χήνας», αλλά και στις σακούλες – χαλάρωση κάτω από τα μάτια . Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στις παρειές (μάγουλα), στη γραμμή της γνάθου – οβάλ όπου επιτυγχάνεται ανόρθωση και στον λαιμό όπου επιτυγχάνεται σημαντική σύσφιξη.
Στο σώμα γίνεται εφαρμογή σε στήθος και γλουτούς για ανόρθωση, σε βραχίονες στα χέρια και σε μηρούς και κοιλιά για σύσφιξη.

-Ποιες είναι οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες ή επιπλοκές κατά την εφαρμογή των νημάτων;

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων. Κατά την εφαρμογή, επειδή το πρόσωπο είναι περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη αγγείωση, μπορεί να γίνουν κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές), οι οποίες θα υποχωρήσουν σε λίγες ημέρες. Στις  περιπτώσεις αυτές εφαρμόζουμε αμέσως μετά την εφαρμογή, καθώς και τις επόμενες ημέρες κρέμα με arnica.

-Μπορούν τα νήματα να συνδυαστούν και με άλλες κλασικές θεραπείες προσώπου, για να έχουμε ακόμα πιο βελτιωμένα αποτελέσματα;

Η εφαρμογή των νημάτων μπορεί να συνδυαστεί με τις κλασικές ενέσιμες θεραπείες προσώπου (Βουτιλινικής τοξίνης ή Υαλουρονικό για γέμισμα ρυτίδων) και αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά, με προϋπόθεση ότι δεν γίνονται στο ίδιο σημείο. Για την εφαρμογή άλλων ενέσιμων στην περιοχή που έγιναν νήματα, πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα δεκαήμερο για θεραπεία Βουτιλινικής τοξίνης, ή ένας μήνας για θεραπεία με Υαλουρονικό οξύ. Τα νήματα προσφέρουν λύση στην χαλάρωση και πτώση του δέρματος στη γραμμή της γνάθου, περιοχή όπου η Βουτιλινική τοξίνη, ή το Υαλουρονικό οξύ δίνουν πολύ φτωχά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για την χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού, όπου πάλι η Βουτιλινική τοξίνη και το Υαλουρονικό οξύ βοηθούν ελάχιστα. Επιπλέον, όταν τα νήματα εφαρμόζονται σε περιοχές όπως το μέτωπο ή το «πόδι της χήνας» (κλασικές περιοχές εφαρμογής Βουτιλινικής τοξίνης), τα αποτελέσματα της Βουτιλινικής τοξίνης ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά. Επίσης, όλες οι θεραπείες που ενισχύουν το κολλαγόνο, όπως laser, IPL, peeling μπορούν σε σωστό συνδυασμό να βοηθήσουν σε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

-Ποιες άλλες θεραπείες προσώπου συνιστώνται να συνδυάζονται μαζί με την τοποθέτηση νημάτων;

Το θεραπευτικό πρωτόκολλο εφαρμογής νημάτων συνιστά το συνδυασμό τους με αυτόλογη μεσοθεραπεία με PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια). Αυτή γίνεται με αιμοληψία από τον ίδιο τον ασθενή και αφού διαχωρίσουμε (με φυγοκέντρηση) το πλάσμα και τα αιμοπετάλια, τα ενεργοποιούμε και τα τοποθετούμε με μικρο-πομφούς (ενέσεις) στο δέρμα του ασθενούς, ως μεσοθεραπεία. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλευόμαστε τους αυξητικούς παράγοντες που διαθέτουμε στα αιμοπετάλια μας! Η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να προηγείται 15-30 ημέρες πριν την τοποθέτηση νημάτων, αλλά υπάρχουν και θεραπευτικά πρωτόκολλα κατά τα οποία οι δυο θεραπείες γίνονται ταυτόχρονα. Ο συνδυασμός των δυο αυτών θεραπειών προσφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα.

-Πλεονεκτήματα των απορροφήσιμων νημάτων έναντι των προηγούμενης τεχνολογίας μη-απορροφήσιμων

Η πλήρης απορρόφηση των νημάτων διασφαλίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν μακροχρόνιες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερης τεχνολογίας μη απορροφήσιμα νήματα. Επίσης, το γεγονός οτι απορροφούνται και δεν αφήνουν τίποτα άλλο εκτός από κολλάγόνο στην περιοχή, σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιηθούν όσο συχνά θέλουμε, κάθε φορά που παρατηρούμε κάτι για να βελτιώσουμε στο πρόσωπο. Επίσης, είναι η μόνη μέθοδος κατευθυνόμενης κολλαγονογέννησης με σαφή αποτελέσματα lift.

-Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την εφαρμογή των νημάτων; Οδηγίες που πρέπει να ακολουθεί ο ασθενής μετά την εφαρμογή;

Συνιστάται αποφυγή λήψης αλκοόλ και ασπιρίνης και των υπόλοιπων αντιπηκτικών 3 ημέρες πριν και 3 ημέρες μετά την επέμβαση. Στους ασθενείς συστήνεται να αποφεύγουν την έντονη μάσηση τουλάχιστον 24 ώρες μετά. Τις 3 πρώτες ημέρες καλό είναι να χρησιμοποιούνται 2 μαξιλάρια στον ύπνο. Κρέμα προσώπου μπορεί να εφαρμόζεται με ήπιες κινήσεις. Ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει να πιέζει το πρόσωπο τις πρώτες ημέρες, καθώς και να αφαιρεί το μέικ απ με έντονες κινήσεις. Συστήνεται αποφυγή άσκησης για 7 ημέρες , ενώ σε περίπτωση ενασχόλησης με βιαία αθλήματα που έχουν μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού στο πρόσωπο, η περίοδος συνιστώμενης αποχής αυξάνεται σε 6 εβδομάδες.

Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr