Fractional Er:YAG Laser

Fractional Erb:YAG Laser : Βαθιά φωτοδυναμική χειρουργική ανανέωση επιδερμίδας με γρηγορότερη επούλωση

Η επιφανειακή γήρανση του δέρματος σε συνδυασμό με την χαλάρωση που επέρχεται με την πάροδο των ετών, είναι η μεγαλύτερη απειλή του νεανικού προσώπου. Μια πολύ καλή λύση είναι το Fractional Er:YAG Laser

Ποιές ήταν οι λύσεις μέχρι τώρα;

Στο παρελθόν οι παρεμβάσεις που μπορούσαν να βελτιώσουν την θαμπή εικόνα του δέρματος και να σβήσουν τα σημάδια του χρόνου περιοριζόντουσαν στο να προκαλούν έμμεση βλάβη της αντιγηραντικής υποδομής του. Τόσο τα χημικά peeling, όσο και η μηχανική δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, ή με αδαμάντινο σβουράκι που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν για την επιφάνεια του δέρματος, παρουσιάζουν βασικά μειονεκτήματα:

  • Χαμηλή αποτελεσματικότητα

  • Μη προβλεπόμενο βάθος διείσδυσης

  • Κίνδυνος βλαβών στα βαθιά στρώματα του δέρματος και υποκείμενους ιστούς

  • Δημιουργία ουλών και πάνω απ’όλα 

  • Μη προβλέψιμα αποτελέσματα

Λύσεις οι οποίες στοχεύουν στην καταπολέμηση της χαλάρωσης των υποκείμενων ιστών, όπως τα μονοπολικά ρεύματα (π.χ. Thermage), ή τα Laser διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που για αρκετό καιρό αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, τείνουν να εξαλειφθούν λόγω τόσο των επιπλοκών τους, όσο και από την επικράτηση μεθόδων σαφώς ανώτερων σε ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Ποιό είναι το παρόν και το μέλλον;

Το Er:YAG αποτελεί την κορωνίδα των λεγόμενων ablative lasers (laser που προκαλούν εξάχνωση ιστών) με τελευταία εξέλιξη την τεχνική PIXEL. Η δέσμη του laser διασπάταιFRAC_ERBYAG_GR_HTML_1676a34e σε 4-64 κατ’επιλογή δέσμες, ανάλογα με το βάθος που θέλουμε να διεισδύσει. Η δερμοανάπλαση με αυτό τον τρόπο, στοχεύει στη σταδιακή εξάχνωση των ανώτερων στοιβάδων της επιδερμίδας, με τρόπο τέτοιο ώστε να γίνει μία ασφαλής και βαθιά απολέπιση και ανανέωση του δέρματος διατηρώντας υγιείς νησίδες κυττάρων ανάμεσα στις κατεστραμμένες για ταχύτερη και ασφαλέστερη επούλωση. Η εξάχνωση που προκαλεί το συγκεκριμένο Laser είναι ιδιαίτερα ασφαλής, λόγω του ότι η καταστροφή που γίνεται είναι σε επίπεδο κυττάρου. Αυτό συμβαίνει διότι η ενέργεια που διοχετεύει το Laser διεισδύFRAC_ERBYAG_GR_HTML_m2eba6c2eει μισό κύτταρο ανά “χτύπημα” (από άποψη βάθους, όχι επιφάνειας), απορροφάται πλήρως από το νερό που περιέχει αυτό με αποτέλεσμα μικροεκρήξεις που εκτοξεύουν όχι μόνο το κύτταρο αυτό αλλά και τα γειτονικά του με ελάχιστη παραγωγή θερμότητας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να προχωράμε σιγά σιγά στην απολέπιση του δέρματος, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μείνουν σημάδια ή δυσχρωμίες από την εφαρμογή.

Λόγω της τεχνολογίας που είναι πλέον διαθέσιμη, καταφέρνουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο και όλες τις υπόλοιπες επιπλοκές που εμφανίζουν οι άλλοι τύποι Laser, όπως δημιουργία ουλών, μακροχρόνιο ερύθημα (κοκκίνισμα), υπερ- ή υποχρωμία και ισχυρό πόνο κατά τη θεραπεία και μετά από αυτή, καθώς η διείσδυση της ενέργειας γίνεται ελεγχόμενα και σταδιακά.

Επιπλέον, ελαχιστοποιείται τόσο ο χρόνος επούλωσης, όσο και η απαραίτητη φροντίδα του δέρματος μετά τη θεραπεία (δε χρειάζονται γάζες, δεν υπάρχει αίμα, υγρά κτλ.). Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμική ενέργεια του Laser Er:YAG απορροφάται από βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας σε σχέση με τα παλαιότερου τύπου Laser κι έτσι, ενεργοποιείται αποτελεσματικότερα ο μηχανισμός επούλωσης του δέρματος στον οργανισμό μας. Συνεπώς, έχουμε γρηγορότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα, με μειωμένο παράλληλα τον κίνδυνο τον επιπλοκών.

Αυτό που θα δείτε άμεσα θα είναι το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας καθώς αντικαθίσταται από νέα ζωντανά κύτταρα και σε βάθος χρόνου (1-8 μήνες) την αναζωογόνηση του χορίου με νέο κολλαγόνο και βελτιωμένη σπαργή.

Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr

Επικοινωνία με email