Cryolipolysis

Cryolipolysis – Κρυολιπόλυση : Νέα μέθοδος αντιμετώπισης τοπικού πάχους

Υπάρχει λόγος που το τοπικό λίπος χαρακτηρίζεται επίμονο. Συσσωρεύεται σε ένimages1α σημείο του σώματος και αντιστέκεται τόσο στη συστηματική διαιτητική προσπάθεια, όσο και σε όλες τις συντηρητικές θεραπείες (μασάζ, κρέμες κλπ).

Οι μέθοδοι ανCoolSculpting-results2τιμετώπισης του μέχρι τώρα, ήταν ή η λιποαναρρόφηση, ή η καταστροφή των λιποκυττάρων με χημικό (ενέσεις φωσφατιδιλχολίνης – δεοξυχολάσης), ή θερμικό τρόπο (laser Nd:YAG κ.α.). Παρόλα αυτά, το 2010 πιστοποιήθηκε μια εντελώς νέα μέθοδος λιπόλυσης, που εκμεταλλεύεται την αδυναμία επιβίωσης των λιποκυττάρων απέναντι στο υπερβολικό ψύχος. Ακριβώς εκεί στοχεύει η νέα, αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος λιπόλυσης. Ο λόγος για την κρυολιπόλυση (Cryolipolysis), η οποία ενδείκνυται για άτομα με φυσιολογικό βάρος, που παρ’ όλα αυτά ταλαιπωρούνται από συσσωρευμένο λίπος σε διάφορες περιοχές, όπως στη κοιλιά, εσωτερικό μηρών, ψωμάκια, love handles, μπράτσα αλλά και σε δυσκολότερα σημεία, όπως το σημείο στην πλάτη που δένει το σουτιέν και εμφανίζει το φαινόμενο της πίεσης και χαλάρωσης.

Η κρυολιπόλυση δεν απαιτεί εισαγωγή σε κλινική, νυστέρι, φαρμακευτική αγωγή ή χρόνο ανάρρωσης. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, η νέα αυτή μέθοδος ενεργοποιεί με ανώδυνο και μη-επ6553eaffd3-before-after-cavitatio2εμβατικό τρόπο μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού για την εξάλειψη των περίσσιων λιποκυττάρων, έχοντας ως μοναδικό σύμμαχο το ψύχος.

Έχει διαπιστωθεί ότι ενώ το δέρμα μπορεί λόγω της δομής του και την ικανότητα πλούσιας αιμάτωσης να αντέξει αρκετά καλά την έκθεση στο κρύο, τα λιπώδη κύτταρα που βρίσκονται στον υποδόριο ιστό, κρυσταλλοποιούται στο εσωτερικό τους και αρχίζουν να αποπίπτουν μετά από λίγες ημέρες.

Μετά από σχετικές επιστημονικές έρευνες λοιπόν, επιβεβαιώθηκε ότι η ελεγχόμενη έκθεση του υποδόριου λίπους σε θερμοκρασία μικρότερη των 2,7 βαθμών Κελσίου, προκαλεί την απόπτωση των λιποκυττάρων, δηλαδή20140121143412_95431 τον φυσικό ελεγχόμενο θάνατο των κυττάρων του λίπους, χωρίς να βλάπτονται τα υπόλοιπα κύτταρα του δέρματος. Αυτό φυσικά είναι δυνατό μόνο με κατάλληλα μηχανήματα, που μπορούν να διατηρήσουν με συνεχείς ελέγχους κατά την διάρκεια της θεραπείας σωστή θερμοκρασία. Η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη, φέρει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και για τα σωστά και ασφαλή αποτελέσματα το μόνο που είναι απαραίτητο είναι η πιστή εφαρμογή πρωτοκόλλων θεραπείας και φυσικά σωστά υλικά (αντιπαγωτικές γάζες) και σωστά, ασφαλή μηχανήματα (Cryolipo).

Η συσκευή αποτελείται από μια κεντρική μονάδα και κεφαλές, οι οποίες εφαρμόζονται στις περιοχές που πρόκειται να εφαρμοσθεί η κρυολιπόλυση. Χρησιμοποιώντας υποπίεση, ο δερμολιπώδης ιστός αναρροφάται ήπια, έτσι ώστε να βρεθεί ανάμεσα στα ψυκτικά στοιχεία που θα κατεβάσουν την θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα, με ταυτόχρονη παρακολούθηση και ρύθμιση της θερμοκρασίας έτσι ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα κρυοπαγήματος. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου μία ώρα. Πέρα από τα πρώτα λεπτά, που η αίσθηση ψύχους γίνεται αντιληπτή και συνοδεύεται από ανεκτής έντασης τσιμπηματάκια, τον υπόλοιπο χρόνο ο ασθενής δεν νιώθει κάποια ενόχληση, καθώς το δέρμα μουδιάζει. Έτσι, μπορεί να χαλαρώσει, περιμένοντας το τέλος της θεραπείας.

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, το δέρμα εμφανίζεται ερυθρό και δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες μικρές εκχυμώσεις οι οποίες υποχωρούν πολύ γρήγορα. Μετά την θεραπεία ακολουθεί ένα τοπικό μασάζ για την ενίσχυση της κυκλοφορίας και την διάσπαση των παγωμένων λιποκυττάρων.

Κατά τη διάρκεια των μηνών της αποθεραπείας, υπολογίζεται ότι πεθαίνει περίπου το 20 εως 28% των λιποκυττάρων. Ουσιαστικά, με την υπερβολική ψύξη προκαλείται μια τοπική αντίδραση, η οποία μεταδίδει σήμα θανάτου στα λιποκύτταρα. Αμέσως, ο οργανισμός αρχίζει να απελευθερώνει κυτοκίνες και άλλους διαβιβαστές φλεγμονώδους αντίδρασης, που σταδιακά απορροφούν και εξαλείφουν τα προσβεβλημένα κύτταρα, μειώνοντας έτσι το πάχος του στρώimagesματος λίπους και ταυτόχρονα δημιουργώντας σύσφιξη με περισσότερες ίνες κολλαγόνου. Τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά την τρίτη βδομάδα, ενώ συνεχίζουν να βελτιώνονται σταθερά μέχρι και 3 μήνες μετά τη θεραπεία, καθώς τόσο καιρό χρειάζεται το σώμα για να απορροφήσει με φυσικό τρόπο τα κύτταρα. Σε όλο αυτό το διάστημα ωστόσο, ο ασθενής δεν αισθάνεται καμία ενόχληση. Αντιθέτως, παρατηρεί τη σταδιακή μείωση του στρώματος λίπους.

Μοναδικές πιθανές παρενέργειες είναι η εμφάνιση παροδικού οιδήματος, υπερευαισθησίας ή η αίσθηση μικροτσιμπημάτων στη περιοχή της θεραπείας. Όλα αυτά όμως, άν εμφανιστούν, υποχωρούν πλήρως μετά από 5-10 ημέρες. Από μηχανήματα και υλικά χαμηλής ποιότητας, δεν είναι σπάνια όχι μόνο η αναποτελεσματικότητα, αλλά και η εμφάνιση κρυοπαγημάτων, τα οποία αποτελούν μια επιπλοκή της θεραπείας, που ανάλογα με την σοβαρότητα, μπορεί να αφήσει σημάδια στην περιοχή.

Συνήθως, αρκεί μία θεραπεία για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, αλλά αν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες, οι οποίες ενισχύουν το αποτέλεσμα. Έχει υπολογιστεί ότι με την πρώτη θεραπεία εξαλείφεται το 20-28% του λίπους, που στην περίπτωση της περιφέρειας αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε μείωση 2,5-5 πόντων. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές του αμέσως μετά τη θεραπεία και αν στο εξής ακολουθεί ισορροπημένη διατροφή, αρκετό νερό και συστηματική άσκηση, τα αποτελέσματα θα «εδραιωθούν» μακροπρόθεσμα.


Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr

Επικοινωνία με email