Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική: Αποκτώντας την τέλεια κοιλιά χωρίς κόπο

Η  Κοιλιοπλαστική είναι μία από τις χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε σε περιπτώσεις έντονης χαλάρωσης στην περιοχή της κοιλιάς (λόγω αυξομείωσης βάρους, έντονης δίαιτας, εγκυμοσύνης κ.α) και συνίσταται στην αφαίρεση περίσσειας δέρματος και λίπους από τη συγκεκριμένη περιοχή και την αποκατάσταση της χαλαρότητας του μυϊκού τοιχώματος. Το τμήμα του δέρματος που αφαιρείται (κάτω από το ύψος του ομφαλού), είναι αυτό που συνηθέστερα έχει ραγάδες, οπότε υπάρχει μία επιπλέον αισθητική ωφέλεια και από αυτό το γεγονός. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η κοιλιοπλαστική αντενδείκνυται σε υπέρβαρες γυναίκες, καθώς δεν αποτελεί κατάλληλη μέθοδο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η κοιλιοπλασική;

Λόγω του ότι η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, σε πρώτο στάδιο είναι απαραίτητο να σας εξετάσουμε, ώστε να καταλήξουμε στο κατά πόσο μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη επέμβαση σε εσάς και να σας προτείνουμε την κατάλληλη μέθοδο (παραλλαγές της κλασσικής κοιλιοπλαστικής, όπως μίνι-κοιλιοπλαστική, high-tension lipoplasty, liposuction-assisted abdominaplasty ή συνδυασμός κλασσικής κοιλιοπλαστικής και λιποαναρρόφησης των love-handdles). Σε περίπτωση που διαπιστωθεί έντονη χαλάρωση των μυών της κοιλιάς, θα χρειαστεί να κάνετε κάποια απεικονιστική εξέταση της κοιλίας προκειμένου να διαγνώσουμε τυχόν μικρές κήλες, ή διατάσεις, τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε διεγχειρητικά.

Η πλήρης κοιλιοπλαστική (αντίθετα με τη μίνι κοιλιοπλαστική) είναι μία εκτεταμένη και σοβαρή επέμβαση και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια. Επίσης, καθώς το κάπνισμα επιβαρύνει όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις, και ειδικά στην περίπτωση της κοιλιοπλαστικής, αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο μετεγχειρητικών επιπλοκών, θα πρέπει να διακόψετε το κάπνισμα μέχρι την πλήρη αποθεραπεία σας.

Πως γίνεται η επέμβαση;

Η επέμβαση πραγματοποιείται πάντα υπό γενική αναισθησία και διαρκεί από 1,5 έως 4 ώρες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Η χειρουργική τομή έχει τέτοιο σχήμα, ώστε να καλύπτεται από το εσώρουχο και στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκεται υπερηβικά και επεκτείνεται προς τα έξω, προς τις πρόσθιες λαγόνιες άκανθες (η προεξοχή του οστού της λεκάνης που ψηλαφούμε χαμηλά στην κοιλιά). Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και με τη χρήση ειδικών ραμμάτων, γίνεται σύσφιξη του κοιλιακού τοιχώματος, προκειμένου να βελτιώσουμε το περίγραμμα της μέσης. Στη συνέχεια, εκτέμνεται η περίσσεια του δέρματος και του λίπους και διευθετούμε χειρουργικά τον ομφαλό. Τη δεύτερη, ή τρίτη μετεγχειρητική ημέρα μπορείτε πλέον να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Πόσο χρόνο χρειάζομαι για να αναρρώσω μετά την επέμβαση και τι θα πρέπει να προσέχω;

Θα πρέπει να προγραμματίσετε ότι θα χρειαστούν περίπου 3 εβδομάδες, προκειμένου να αναρρώσετε και να μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία σας, εφόσον αυτή δεν είναι χειρωνακτική. Για 2 μήνες μετεπεμβατικά, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε σωματική άσκηση, εκτός από το βάδισμα, μέχρι οι ιστοί να αναπτύξουν την απαραίτητη ανθεκτικότητα. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένη ότι η ουλή της κοιλιοπλαστικής είναι σε γενικές γραμμές μεγάλη και χρειάζεται συμμόρφωση με τις οδηγίες περιποίησης που θα σας δώσουμε, προκειμένου να έχετε μακροπρόθεσμα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε ενάμισι μήνα περίπου, μπορείτε να ξεκινήσετε την πλήρη κινητοποίησή σας και δυο εβδομάδες μετά την έντονη άσκηση.


Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr