Δύσμορφες ουλές – χηλοειδή

Αποκατάσταση δύσμορφων ουλών: Σβήνοντας τα σημάδια της επούλωσης

Η  επούλωση του δέρματος και των μαλακών μορίων μετά από κάποιο τραυματισμό, ή χειρουργική επέμβαση είναι μία πολυσύνθετη διαδικασία, που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες (μηχανισμός κάκωσης, χειρουργική τεχνική, μηχανική τάση, θρέψη, φαρμακευτική αγωγή, συνοδό πάθηση, έκθεση στον ήλιο, ορμονικοί παράγοντες, ιδιοσυγκρασιακοί παράγοντες κ.α.). Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα της επούλωσης (αισθητικά και λειτουργικά), θα φανεί σε 6 – 12 μήνες, χρόνος που είναι απαραίτητος, μέχρι οι περιοχές της επούλωσης να αποκτήσουν το τελικό τους χρώμα, σχήμα και μέγεθος. Στο διάστημα αυτό υπάρχουν συντηρητικά μέτρα, όπως η πίεση με χρήση φύλλων σιλικόνης, το μασάζ των ουλών, ή η έγχυση ειδικών κορτικοστεροειδών σκευασμάτων κατά τόπους, που μπορούν να βελτιώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Για την βελτίωση λειτουργικά και αισθητικά του τελικού αποτελέσματος, διαθέτουμε διάφορες λύσεις ανάλογα με το πρόβλημα:

Θεραπείες Laser

Η πρωτοποριακή θεραπεία με το Fractional Laser Erb:YAG αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης ουλών. Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία διάσπασης της δέσμης του laser είναι δυνατό να εφαρμόσουμε εξαιρετικά “επιθετικές” θεραπείες, μειώνοντας στο ελάχιστο τις επιπλοκές που εμφανίζουν οι άλλοι τύποι Laser, (δημιουργία δευτερογενών ουλών, μακροχρόνιο ερύθημα (κοκκίνισμα), υπερ- ή υποχρωμία και ισχυρό πόνο κατά τη θεραπεία και μετά από αυτή), καθώς η διείσδυση της ενέργειας γίνεται ελεγχόμενα και σταδιακά.

Ανάλογα με το βάθος των ουλών, τον τύπο του δέρματος και την ηλικία σας, θα σας προτείνουμε το καλύτερο σχήμα συνεδριών με το Fraxel Erb:YAG και μέσα σε μερικούς μήνες θα δείτε τις ουλές που σας προβλημάτιζαν πάντα, να βελτιώνονται θεαματικά.

Χειρουργικές τεχνικές

Οι χειρουργικές τεχνικές για την βελτίωση των δύσμορφων ουλών βασίζονται στην αφαίρεση του ουλώδους ιστού (ο σκληρός λευκός ιστός που συνήθως είναι ανάγλυφος) και την επανασυρραφή του τραύματος με τη χρήση τεχνικών “z” ή “πολλαπλών z”. Σε σοβαρές ρικνώσεις, ή σε ουλές μετά από εγκαύματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι λεγόμενοι διατατήρες ιστών (tissue expanders). Πρόκειται για σιλικονούχα ενθέματα που γεμίζουν σταδιακά με φυσιολογικό όρο και δημιουργούν περίσσεια υγιούς δέρματος στους ιστούς πέριξ της ουλής. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθούν μοσχεύματα δέρματος για να καλύψουν το έλλειμμα που δημιουργείται.

Χηλοειδή

Τα χηλοειδή αποτελούν μια απόκλιση του φυσιολογικού μηχανισμού επούλωσης αγνώστου αιτιολογίας. Εμφανίζονται συνήθως κάποιους μήνες μετά τον τραυματισμό, ή το χειρουργείο και χαρακτηρίζονται από πόνο, έντονο κνησμό και υπερτροφία, που δεν δείχνει σημεία υποστροφής, αλλά επεκτείνεται και έξω από τα χείλη της αρχικής ουλής. Στην περίπτωση αυτή ακολουθούμε συντηρητικές μεθόδους αρχικά (έγχυση κορτικοστεροειδών, πίεση από φύλλα σιλικόνης) και εφόσον επιτύχουμε ικανοποιητική ύφεση του όγκου του χηλοειδούς και της συμπτωματολογίας του, επιχειρούμε την ενδοχηλοειδική αφαίρεση (αφαίρεση εντός των ορίων του χηλοειδούς) συνήθως χωρίς υποτροπή.

Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr