Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική: Νέο, ξεκούραστο βλέμμα σε μιάμιση ώρα

Η βλεφαροπλαστική, ή αλλιώς η χειρουργική ανάπλαση της περικογχικής περιοχής, είναι μία επέμβαση που αποσκοπεί στη διόρθωση του χαλαρού δέρματος γύρω από τα μάτια, καθώς και στην αφαίρεση της περίσσειας λίπους που δημιουργεί τις “σακούλες” που εμφανίζονται με την ηλικία, ή οφείλονται σε κληρονομικότητα.

Το χαλαρό δέρμα είναι συνήθως πιο εμφανές στα άνω βλέφαρα και μπορεί να κρύβει τη φυσιολογική πτυχή που υπάρχει πάνω από τις βλεφαρίδες, ή σε πιο προχωρημένες καταστάσεις να μειώνει το οπτικό πεδίο. Οι γνωστές “σακούλες”, τόσο στα άνω, όσο και στα κάτω βλέφαρα είναι συνήθως αποτέλεσμα της προβολής λίπους, εξαιτίας της χαλάρωσης των περικογχικών ιστών. Στις περιπτώσεις αυτές, τα μάτια αποκτούν κουρασμένο και γηρασμένο βλέμμα, που συνήθως δεν ανταποκρίνεται στη φυσιολογική γήρανση του υπόλοιπου προσώπου.

Είμαι κατάλληλη υποψήφια για βλεφαροπλαστική;

Κατά την πρώτη επίσκεψη, γίνεται λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού και συζήτηση για το χειρουργικό πλάνο αντιμετώπισης των εξειδικευμένων αναγκών σας. Πριν τον καθορισμό ημερομηνίας για την επέμβαση, είναι απαραίτητη η εξέταση και σχετική γνωμάτευση από οφθαλμίατρο και νευρολόγο, προκειμένου να αποκλειστούν προβλήματα όρασης, ή προβλήματα κινητικότητας των βλεφάρων.

Επειδή το δέρμα των βλεφάρων είναι εξαιρετικά λεπτό, θα πρέπει να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αιμάτωσή του μετεγχειρητικά. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που είστε καπνίστρια, θα πρέπει να διακόψετε το κάπνισμα για δύο εβδομάδες πριν την επέμβαση και να μην καπνίσετε μέχρι την πλήρη ανάρρωσή σας.

Μπορείτε να επεμβείτε ταυτόχρονα στα άνω και τα κάτω βλέφαρά μου; Πως γίνεται ακριβώς η επέμβαση;

Η άνω και η κάτω βλεφαροπλαστική αν και μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, είναι προτιμότερο να γίνονται ξεχωριστά, τόσο για την ευκολότερη αποθεραπεία σας, όσο και για την επίτευξη καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος.

Η άνω βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται συνήθως με τοπική αναισθησία και ήπια μέθη (χορήγηση κάποιου ηρεμιστικού). Αρχικά, σχεδιάζεται προσεκτικά η περίσσεια του δέρματος που πρόκειται να αφαιρεθεί, σε σχήμα καμπύλο πάνω από την άνω βλεφαρική πτυχή και μετά το σχεδιασμό, ακολουθεί η έγχυση τοπικού αναισθητικού στο άνω βλέφαρο.

Ακολουθεί η εκτομή της περίσσειας του δέρματος, του μυός και/ή του λίπους που κρίνεται απαραίτητη και όποιες τυχόν διορθώσεις χρειάζονται για την λειτουργική αποκατάσταση του ανελκτήρα μύ, ή της μορφής και του μεγέθους του ταρσού.

Στο τέλος της επέμβασης υπάρχει ένα συνεχόμενο ράμμα, το οποίο αφαιρείται σε 4 έως 5 ημέρες. Η τελική ουλή θα συμπίπτει με αυτή τη φυσιολογική πτυχή του δέρματος του άνω βλεφάρου και έτσι θα είναι πολύ δύσκολα παρατηρήσιμη, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επούλωση.

Η ανάρρωση είναι γενικά γρήγορη και θα μπορείτε να συνεχίσετε τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες μετά την παρέλευση μίας περίπου εβδομάδας, ενώ το οίδημα (πρήξιμο) των βλεφάρων υποχωρεί μέσα στις πρώτες ημέρες. Στην άνω βλεφαροπλαστική, οι εκχυμώσεις (μελανιές) δεν είναι έντονες, ενώ μετά την αφαίρεση των ραμμάτων παραμένει μία μικρή κόκκινη ουλή στην άνω βλεφαρική πτυχή, η οποία με το χρόνο αποχρωματίζεται και φαίνεται σαν μία λεπτή ρυτίδα.

Η κάτω βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται επίσης με τοπική αναισθησία. Η τομή γίνεται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες και έτσι είναι εύκολη η κάλυψή της κατά την πρώτη μετεγχειρητική περίοδο. Μέσω αυτής της τομής αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και μυός από το κάτω βλέφαρο. Συχνά, προχωρούμε σε ταυτόχρονη κανθοπλαστική (αποκατάσταση της χαλάρωσης του κάτω βλεφάρου και ανάρτησή του), προκειμένου να επιτύχουμε μία πιο νεανική θέση της έξω γωνίας των βλεφάρων. Η τομή κλείνεται με συνεχόμενη ραφή, η οποία αφαιρείται μέσα σε 5 με 6 ημέρες. Το οίδημα (πρήξιμο) και οι εκχυμώσεις (μελανιές) είναι πιο συχνά στα κάτω βλέφαρα, αλλά βελτιώνονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα.

Μετά τη βλεφαροπλαστική θα εξαφανιστούν και οι ρυτίδες που έχω στο πλάι των ματιών μου;

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ρυτίδες που είναι γνωστές ως “πόδι χήνας” δεν διορθώνονται με τη βλεφαροπλαστική, αλλά μπορούν να βελτιωθούν με συνδυασμένη θεραπεία Botox και πήλινγκ με τη χρήση Laser.

Μετά την επέμβαση πότε επιστρέφω στο σπίτι μου;

Θα επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα, αφού παραμείνετε στην κλινική για 2 έως 3 ώρες. Από τα πρώτα λεπτά που θα βγείτε από το χειρουργείο θα εφαρμόζονται κρύα επιθέματα στα βλέφαρα, προκειμένου να μειωθεί το οίδημα.

Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να ξεκουραστείτε στο σπίτι σας και να μη δείτε τηλεόραση, ή να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή. Θα χρησιμοποιείτε τα κολλύρια και τις οφθαλμικές αλοιφές που θα σας συνταγογραφήσουμε και αν χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι θα φορέσετε γυαλιά ηλίου.

Το “νέο” σας βλέμμα. . .

Μετά την πρώτη εβδομάδα θα μπορείτε να καλύπτετε τις τυχόν μελανιές και τις ουλές με μέικ-απ. Θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να προστατεύετε τα μάτια σας με γυαλιά ηλίου.

Σε έξι με οκτώ εβδομάδες τα σημάδια από την επέμβαση θα έχουν υποχωρήσει σε βαθμό μη παρατηρήσιμο. Έτσι, θα μπορείτε πλέον να χαρείτε το καινούργιο, νεανικό σας βλέμμα ελεύθερα.

Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr