Σύντομο βιογραφικό

Κακάς Παρασκευάς M.D. Πλαστικός Χειρουργός

Σύντομο βιογραφικό: 

 

Σύντομη βιογραφία:bio
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο.
Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1996, όπου εισήχθει με το θεσμό των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Στη συνέχεια, ακολούθησε την πορεία της εξειδίκευσης σε εξελιγμένες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής στην Γαλλία (Bordeaux, Paris) και την Ισπανία (Barcelona – Clinica Planas). Ταυτόχρονα, εξειδικεύτηκε στην μικροχειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux (CHU II- Diplome Universitaire) και πραγματοποίησε έρευνα με θέμα αυξητικούς παράγοντες VEGF στο Saitama University Medical School στο Tokyo, Ιαπωνία.

Το 2007 απέκτησε τον τίτλο εξειδίκευσης στην αιδοιοπλαστική (Designer Laser Vaginoplasty(R) (DLV), Laser Vaginal Rejuvenation(R) (LVR), G-Shot(R)) στο Los Angeles – West Beverly Hills με τον διάσημο Dr David Matlock.
Τα τελευταία χρόνια, έχει πρωτοστατήσει στην μεταφορά τεχνογνωσίας από διάφορες πηγές, κυρίως από την Ασία όπου πλέον χτυπάει η καρδιά των θεραπειών πλαστικής χειρουργικής.
‘Ηταν από τους πρώτους Ευρωπαίους που εκπαιδεύτηκε στην χρήση τεχνικών με νήματα και ίδρυσε τμήμα αυτόλογων θεραπειών, όπου μπορεί κανείς με αυτόλογες μεθόδους (PRP, Plasma Gel κλπ), να αποκτήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο.
Ίδρυσε το Κέντρο Εφαρμογών Πλαστικής Χειρουργικής (Center of Advanced Plastic Surgery) στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και διευθύνει.
Μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του διαστηριοτήτων, έχει εκπαιδεύσει αρκετούς ιατρούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ουγγαρία) σε νέες τεχνικές, όπως την Tight Thread Lift με χρήση PDO νημάτων, που γίνεται σιγά σιγά όλο και πιο δημοφιλής και στην Ελλάδα.

Έχει αρκετές διεθνείς ιατρικές δημοσιεύσεις σε διάφορα θέματα.