Λιπογλυπτική υπογενειδίου

Λιπογλυπτική υπογενειδίου : Θεραπεία για μια μικρή περιοχή τεράστιας σημασίας

Το υπογενείδιο είναι η περιοχή που βρίσκεται κάτω από τη γνάθο (το κοινώς ονομαζόμενο “προγούλι”) και συχνά συγκεντρώνει τοπικά μικρή ποσότητα λίπους, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα σε πολλές γυναίκες. Η περιοχή του υπογενειδίου αποτελεί μία γενετικά προκαθορισμένη λιποαποθήκη, γι’ αυτό και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση λίπους χωρίς απαραίτητα να έχουμε αυξημένο σωματικό βάρος. Η προβολή του λίπους στο σημείο αυτό, αμβλύνει τη φυσιολογική γωνία που σχηματίζει το πρόσωπό μας με το λαιμό, ενώ με την πάροδο του χρόνου επέρχεται συχνά και χαλάρωση του δέρματος της περιοχής, με αποτέλεσμα την εμφάνιση του λεγόμενου “διπλοσάγονου”.

Παλαιότερα, οι διαθέσιμες μέθοδοι αντιμετώπισης περιορίζονταν στην κλασσική λιποαναρρόφηση, ή σε lifting του υπογενειδίου, το οποίο άφηνε μια ευδιάκριτη ουλή κάτω από το πηγούνι. Σήμερα, με τη χρήση της πρωτοποριακής μεθόδου της laser λιπόλυσης είναι δυνατό να πετύχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα μείωσης του λίπους της περιοχής, με ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος, χωρίς αντιαισθητικά σημάδια και μεγάλους χρόνους ανάρρωσης.

Πριν την επέμβαση θα μελετήσουμε προσεκτικά το πρόσωπό σας, καθώς και το περίγραμμά του, προκειμένου να καθοριστεί η ποσότητα του λίπους που ενδείκνυται να διαλυθεί, το βάθος και η καλύτερη προσπέλαση στο σημείο της λιπόλυσης.

Πώς Γίνεται η επέμβαση;

Η λιπόλυση πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας και χορήγηση μέθης (νευραλαπταναλγησία) από αναισθησιολόγο και λόγω της φωτοθερμικής ενέργειας που διοχετεύει το Laser εξασφαλίζει ταυτόχρονη σύσφιξη των ιστών, πράγμα που δεν είναι εφικτό με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Επιπλέον, σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση, η συγκεκριμένη μέθοδος προκαλεί λιγότερο πόνο, λιγότερες εκχυμώσεις και δίνει αποτελέσματα τα οποία γίνονται σταδιακά εμφανή, με συνεχιζόμενη βελτίωση για διάστημα έως και 12 μηνών. Τέλος, η λιπόλυση δεν ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας δερματικών ανωμαλιών (λακκούβες στο δέρμα) και δίνει πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο τέλος.

Η λιπόλυση διενεργείται καθώς η ενέργεια του Laser διασπά τις λιποαποθήκες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και ελευθερώνει τα λιποκύτταρα στο μεσοκυττάριο περιβάλλον. Στο περιβάλλον αυτό, τα λιποκύτταρα δεν μπορούν να επιβιώσουν, κι έτσι αποβάλλονται σταδιακά από το σώμα μέσω του λεμφικού συστήματος, με φυσικό τρόπο. Έτσι, στην περίπτωση του υπογενειδίου όπου η ποσότητα του λίπους είναι σχετικά μικρή, δεν χρειάζεται καν αναρρόφηση με κάνουλα και κατά συνέπεια, δημιουργούνται αμελητέες βλάβες στο σημείο της λιπόλυσης, καθώς οι τομές που γίνονται στο δέρμα είναι μικρότερες από 3 χιλιοστά και γίνονται στη πτυχή που έχουμε κάτω από το πηγούνι μας, ώστε να μην είναι ορατές μετεγχειρητικά.

Τι ακολουθεί μετά;

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, η οποία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα, θα φορέσετε το ειδικό πιεστικό ένδυμα που θα σας συστήσουμε και θα επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα. Επίσης, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να φοράτε το ειδικό πιεστικό ένδυμα για τις δύο πρώτες εβδομάδες. Στη συνέχεια, αρκεί να το φοράτε μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου για δύο μήνες περίπου ώστε να γίνει καλύτερη επούλωση και σύσφιξη της περιοχής. Κατά την πρώτη εβδομάδα, ενδέχεται να υπάρχει τοπικό οίδημα (πρήξιμο) και ίσως να εμφανιστούν και κάποιες μικρές μελανιές, οι οποίες ωστόσο υποχωρούν μέσα στη δεύτερη εβδομάδα.

Ποιά είναι τα αναμενόμενα αποτελέσματα;

Το τελικό αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες, όπως η ελαστικότητα και ο βαθμός γήρανσης του δέρματος, η ποιότητα και το πάχος του υποδόριου ιστού, οι τυχόν ανατομικές ανωμαλίες στα σημεία της λιπόλυσης κ.α.

Η λιπόλυση, εφόσον ακολουθηθούν σωστά οι οδηγίες, είναι μία επέμβαση με μόνιμα και θεαματικά αποτελέσματα. Μάλιστα, η βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου και η σύσφιξη του δέρματος επιφέρουν τόσο σημαντική αλλαγή στη συνολική εικόνα του προσώπου (εξαφάνιση προγουλιού, διπλοσάγονου), που αποτελούν συχνά κίνητρο και για περαιτέρω βελτιώσεις.

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr