Κάλυψη ελλειμμάτων προσώπου

Κάλυψη ελλειμμάτων προσώπου : Αισθητική και λειτουργική ανάπλαση θεμελιώδους σημασίας

Τα ελλείμματα δέρματος στο πρόσωπο δημιουργούνται συνηθέστερα μετά από την χειρουργική εκτομή νεοπλασιών, ή καλοήθων βλαβών και σπανιότερα από αποσπαστικά τραύματα, εγκαύματα ή άλλες αιτίες. Η πλαστική χειρουργική διαθέτει μία σειρά από εναλλακτικές χειρουργικές τεχνικές, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν την απαιτούμενη δερματική κάλυψη. Εναπόκειται όμως στην εμπειρία, δεξιότητα και φαντασία του πλαστικού χειρουργού, να επιλέξει τη μέθοδο, που σεβόμενη τις αισθητικές μονάδες του προσώπου, θα έχει το καλύτερο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό που μπορεί να έχετε ακούσει, ότι μετά από ένα χειρουργείο θα σας κάνουν πλαστική, προκειμένου να μην φαίνεται η ουλή, συνήθως δεν προέρχεται από στόμα πλαστικού χειρουργού. Δεν υπάρχει ειδική ραφή πλαστικής. Το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται από τους πλαστικούς χειρουργούς, οφείλεται στον λεπτό χειρισμό των ιστών, τη χρήση λεπτών ραμμάτων και κυρίως την επιλογή της θέσης και του σχήματος που θα έχει τελικά η ουλή.

Σε μικρά ελλείμματα, προτιμούμε συνήθως τη σφηνοειδή εκτομή και την άμεση συρραφή. Η ουλή προσανατολίζεται παράλληλα με τις φυσιολογικές πτυχώσεις του δέρματος και έτσι γίνεται δυσδιάκριτη, αφού προσομοιάζει την φυσιολογική ρυτίδωση του προσώπου.

Σε μεγαλύτερα ελλείμματα χρησιμοποιούμε μικρές γειτονικές νησίδες δέρματος και υποδορίου λίπους (που στην πλαστική ονομάζονται τοπικοί κρημνοί), οι οποίες μεταφέρονται και καλύπτουν με ίδιας ποιότητας δέρμα το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί.

Σε κάποιες περιπτώσεις, είτε γιατί η ανατομική θέση στο πρόσωπο το επιβάλλει, είτε γιατί η κάλυψη του ελλείμματος με τοπικούς κρημνούς δεν μας ικανοποιεί αισθητικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική της μεταμόσχευσης δέρματος. Στη περίπτωση αυτή, λαμβάνουμε μικρό τμήμα δέρματος πίσω από το αυτί, από το άνω βλέφαρο, από την υπερκλείδια χώρα ή τη μηροβουβωνική πτυχή και το συρράπτουμε στη περιοχή του ελλείμματος. Με την πάροδο του χρόνου, το μεταμοσχευθέν δέρμα αποκτά χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του γειτονικού δέρματος και γίνεται λιγότερο παρατηρήσιμο.

Τα περισσότερα ελλείμματα προσώπου, εφόσον αφορούν μικρά μεγέθη, μπορούν να καλυφθούν με επεμβάσεις που πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία. Τα ράμματα συνήθως αφαιρούνται μετά την 7 ημέρα. Με την σωστή μετεγχειρητική φροντίδα των ουλών (χρήση αντηλιακού, καθημερινό μασάζ με αναπλαστικές κρέμες κ.α.) το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, που θα φανεί σε ένα περίπου χρόνο, θα είναι το καλύτερο δυνατό.

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr