Υπεριδρωσία

Υπεριδρωσία: Ένα ενοχλητικό πρόβλημα με μόνιμη (πλέον) λύση

Η υπεριδρωσία (αυξημένη παραγωγή ιδρώτα) διακρίνεται σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή. Η δευτεροπαθής υπεριδρωσία οφείλεται κυρίως σε διαταραγμένη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων (υπερθυρεοειδισμός, κλιμακτήριος κ.α.).

Η πρωτοπαθής, ή ιδιοπαθής υπεριδρωσία είναι μία κατάσταση που εμφανίζεται στο 1% του πληθυσμού και στην οποία λόγω αυξημένης δραστηριότητας του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, υπάρχει υπερλειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων. Τα άτομα αυτά έχουν αυξημένη εφίδρωση συνήθως στις παλάμες, τις μασχάλες, τα πέλματα, ή το πρόσωπο. Η κατάσταση μπορεί να επιδεινώνεται τους ζεστούς μήνες του χρόνου.

Η υπεριδρωσία μπορεί να δημιουργήσει κάποια ήπια δερματολογικά προβλήματα, αλλά κυρίως δημιουργεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, λόγω των πρακτικών δυσκολιών που δημιουργεί στα άτομα που υποφέρουν από αυτή: δυσκολία στο γράψιμο χωρίς τη χρήση χαρτομάντηλου, πρόβλημα στην χειραψία, σημάδια από ιδρώτα στα ρούχα και πολλά άλλα προβλήματα στην ένδυση.

Παλαιότερα, υπήρχε μόνο η χειρουργική λύση με θωρακική συμπαθεκτομή, που πρόκειται για μια σοβαρή και μεγάλη επέμβαση, που εκτελείται από εξειδικευμένους θωρακοχειρουργούς. Η επέμβαση είχε ένδειξη μόνο για πολύ βαριές περιπτώσεις, γιατί οι επιπλοκές της επέμβασης μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

Σήμερα, η χρήση της βουτυλινικής τοξίνης για την θεραπεία της υπεριδρωσίας είναι μία γρήγορη, αποτελεσματική και αναίμακτη λύση. Η βοτουλινική τοξίνη έχει έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων για την χρήση αυτή. Η διαδικασία γίνεται με την έγχυση με λεπτές βελόνες στα σημεία που εμφανίζουν το πρόβλημα της υπεριδρωσίας και τα αποτέλεσμα αρχίζουν να φαίνονται μετά την 5η ημέρα. Η καταστολή της εφίδρωσης διαρκεί περίπου 6 μήνες.

Ειδικά για την περίπτωση της υπεριδρωσίας των μασχαλών, υπάρχει η δυνατότητα μόνιμου αποτελέσματος, με την χρήση της τεχνολογίας Nd:YAG laser. Με τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιούμε την οπτική ίνα του laser, προκειμένου να μειώσουμε μόνιμα την δραστηριότητα των εξαρτημάτων του δέρματος. Η μέθοδος εκτελείται με τοπική αναισθησία, είναι σχεδόν αναίμακτη , διαρκεί περίπου μία ώρα και μειώνει τον ιδρώτα κατά 80%.

Εάν η υπεριδρωσία λοιπόν είναι ένα μόνιμο πρόβλημα στην καθημερινότητά σας, τώρα μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα και αποτελεσματικά από αυτήν.

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr