Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική

Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική: Η τέχνη του να αφαιρείς

Ο λιπώδης ιστός, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύαμε παλαιότερα, είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία μας ιστός, που ρυθμίζει με πολύπλοκο τρόπο πολλές λειτουργίες του σώματός μας. Παρ’ολα αυτά, η κατανομή των λιποκυττάρων στο σώμα μας δεν είναι πάντα η βέλτιστη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τοπικές λιποαποθήκες, τα γνωστά “ψωμάκια”, οι οποίες δεν είναι δυνατό να εξαλειφθούν με δίαιτα, ή έντονη σωματική άσκηση. Η υπερτροφία των λιποκυττάρων, που οφείλεται σε γενετικούς, ορμονικούς ή διατροφικούς παράγοντες, μπορεί να δημιουργήσει άσχημο περίγραμμα στο σώμα μας και εμφανίζεται συνηθέστερα σε περιοχές όπως οι μηροί, οι γλουτοί, η μέση, η κοιλιά, οι βραχίονες και το υπογενείδιο (διπλοσάγονο).

Εάν το σωματικό σας βάρος βρίσκεται στα πλαίσια του φυσιολογικού και επιθυμείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του σώματός σας μέσω της μείωσης του τοπικού πάχους, η τεχνική της λιποαναρρόφησης μπορεί να εξασφαλίσει θαυμάσια αποτελέσματα.

Πως μπορώ να γνωρίζω αν είμαι κατάλληλη για την επέμβαση της λιποαναρρόφησης;

Κατά τη διάρκεια της πρώτης σας επίσκεψης, θα γίνει μία λεπτομερής μελέτη του περιγράμματος του σώματος σας, καθώς και των διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, όπως ελαστικότητα και βαθμός γήρανσης του δέρματος, ποιότητα υποδόριου ιστού, πιθανές ανατομικές ανωμαλίες στα σημεία λιποαναρρόφησης κ.λ.π., με σκοπό να υπολογιστεί η ποσότητα του λίπους που ενδείκνυται να αφαιρεθεί, η μέθοδος, το βάθος και η καλύτερη προσπέλαση.

Η ποιότητα και η ελαστικότητα του δέρματος επηρεάζουν σαφώς την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του προβλήματός σας. Όσο πιο σφριγηλό είναι το δέρμα και όσο λιγότερες ραγάδες έχει, τόσο πιο εντυπωσιακή θα είναι η μετεγχειρητική συρρίκνωση του δέρματος και η βελτίωση του περιγράμματος. Σε περίπτωση μέτριας, ή έντονης χαλάρωσης, θα πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο κάποιας εναλλακτικής χειρουργικής τεχνικής όπως η laser λιπόλυση, η κοιλιοπλαστική ή το μηριαίο και το βραχιόνιο λίφτινγκ.

Πως γίνεται η επέμβαση;

Η λιποαναρρόφηση είναι η συχνότερη αισθητική επέμβαση στις γυναίκες και κατά κανόνα πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας και χορήγηση μέθης (νευραλαπταναλγησία) από αναισθησιολόγο.

Οι τομές που γίνονται για να εισαχθούν οι κάνουλες, με τις οποίες γίνεται η λιποαναρρόφηση κάτω από το δέρμα, είναι μικρότερες από 3 χιλιοστά και γίνονται σε πτυχές του δέρματος, ώστε να μην είναι ορατές μετεγχειρητικά. Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται από την έκταση της περιοχής που θα λιποαναρροφηθεί και την ποσότητα του λίπους που θα πρέπει να αφαιρεθεί και μπορεί να κυμαίνεται από 45 λεπτά έως και 2 ώρες για εκτεταμένες επεμβάσεις. Στις διπλανές εικόνες φαίνεται το υποδερμικό λίπος πριν και μετά την επέμβαση, καθώς και η εισαγωγή της κάνουλας στο λιπώδη ιστό για την αναρρόφησή του.

Πως πρέπει να περιποιούμαι το σώμα μου μετά τη λιποαναρρόφηση;

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, θα φορέσετε το ειδικό πιεστικό ένδυμα που θα σας συστήσουμε και θα επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα, εφόσον δεν υπάρξει κάποια επιπλοκή. Εν συνεχεία, θα μας επισκεφθείτε στο ιατρείο για την προγραμματισμένη μετεγχειρητική φροντίδα, προκειμένου να γίνει αλλαγή στα επιδεσμικά υλικά και να ελέγξουμε την χειρουργημένη περιοχή.

Κατά την πρώτη εβδομάδα, το οίδημα (πρήξιμο) θα είναι έντονο. Επίσης, ενδέχεται να εμφανιστούν μικρές μελανιές, οι οποίες ωστόσο υποχωρούν μέσα στη δεύτερη εβδομάδα. Γενικότερα, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι θα χρειαστεί να λείψετε από την εργασία σας για πέντε περίπου ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της ημέρας πριν από το χειρουργείο, ώστε να ξεκουραστείτε από το χειρουργείο και αναρρώσετε σωστά.

Για δύο μήνες θα πρέπει να αποφύγετε την έντονη γυμναστική, το μασάζ και τα ζεστά μπάνια, προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία επούλωσης των ιστών, ενώ το πιεστικό ένδυμα που θα σας έχουμε υποδείξει, θα πρέπει να φοριέται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και για τουλάχιστον δύο μήνες.

Το νέο σας σώμα . . .

Η λιποαναρρόφηση είναι από τις επεμβάσεις με τα πιο άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα. Η βελτίωση του περιγράμματος του σώματός σας θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και θα αποτελέσει κίνητρο για περαιτέρω βελτιώσεις της εμφάνισής σας. Θα πρέπει να θυμάστε βέβαια, ότι παρά το ότι το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμο, η συντήρηση ενός όμορφου σώματος απαιτεί προσοχή στη διατήρηση του σωματικού βάρους και σωματική άσκηση.


Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr