Βλαστοκύτταρα (Stem cells)

Βλαστοκύτταρα – Καλλιέργειες κερατινοκυττάρων & ινοβλαστών: Απο το εργαστήριο στην καθημερινότητα

Η  ραγδαία εξέλιξη της βιοτεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, έχει επιτρέψει την απομόνωση βλαστοκυττάρων (αδιαφοροποίητα κύτταρα του οργανισμού), με σκοπό την καλλιέργεια τους για τον σχηματισμό ανθρωπίνων ιστών (δέρμα, χόνδρο, μυ, οστό κ.α.), καθώς ακόμα και οργάνων.

Η πλαστική χειρουργική έχει επωφεληθεί από την νέα αυτή τεχνογνωσία, αφού πλέον έχει στη διάθεση της τη δυνατότητα καλλιέργειας κερατινοκυττάρων, για τη δημιουργία τεχνητής επιδερμίδας. Τα καλλιεργημένα κερατινοκύτταρα σε συνδυασμό με άλλα μη αυτόλογα (μη ανθρώπινα), ή συνθετικά βιολογικά υποκατάσταστα του χορίου (integra, hyalomatrix κ.α.), επιτρέπουν την αντιμετώπιση μεγάλων δερματικών ελλειμμάτων (εκτεταμένα εγκαύματα), όπου δεν επαρκούν οι δότριες περιοχές του ίδιου του ατόμου για τη λήψη δερματικών μοσχευμάτων.

Στο πλαίσιο αυτών των επιστημονικών εξελίξεων, έχουν ξεκινήσει μελέτες για διάφορες τεχνικές, με πολλά υποσχόμενες αισθητικές εφαρμογές, όπως η καλλιέργεια ινοβλαστών. Οι καλλιεργημένοι ινοβλάστες θα αποστέλλονται στον πλαστικό χειρουργό σε ενέσιμη μορφή, ώστε να μπορεί να γίνει η έγχυση τους, στην περιοχή που χρήζει ισχυρής αναγεννητικής δραστηριότητας.

Η τεχνική αυτή, θα επιτρέπει την κυριολεκτική αναγέννηση του δέρματος, αφού αυτό εμπλουτίζεται με κύτταρα, η δραστηριότητα των οποίων είναι κυρίως αυτή που ευθύνεται για την νεανική εμφάνιση ενός ατόμου.

Προς στιγμήν, η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει εγκριθεί για ευρεία χρήση, αλλά βρίσκεται στην τελική φάση ελέγχου. Σύντομα, η αισθητική και η επανορθωτική χειρουργική θα έχει μία νέα δυνατότητα στην αντιμετώπιση της γήρανσης, αλλά και την αποκατάσταση δύσμορφων ουλών.

Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr