Αυξητική μαστών με ενθέματα σιλικόνης

 Αυξητική Μαστοπλαστική : Από το cup Α στο cup C σε μιάμιση ώρα

Η  αυξητική μαστοπλαστική είναι από τις δημοφιλέστερες αισθητικές επεμβάσεις και έχει στόχο την αύξηση του όγκου των μαστών σε γυναίκες με μικρούς, ή υποπλαστικούς μαστούς (μικρομαστία), την αποκατάσταση της μορφής των μαστών μετά από τοκετούς, ή τη διόρθωση της ήπιας πτώσης και χαλάρωσης των μαστών, που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου.

Πως θα αποφασίσουμε το μέγεθος του στήθους που είναι το καταλληλότερο για το σώμα μας;

Απαραίτητη προετοιμασία για την επέμβαση αποτελεί η λήψη του ιατρικού σας ιστορικού, η εξέταση των μαστών σας και η συζήτηση με τον ιατρό των λύσεων, που είναι κατάλληλες για εσάς. Επίσης, θα καταλήξουμε όσο αφορά στον όγκο (BREAST_AUGMENT_SIL_GR_HTML_382ca57dτελικό μέγεθος cup size), στον τύπο (τελική αίσθηση στην αφή) και στην προβολή του ενθέματος (σχήμα) που ταιριάζει στην περίπτωσή σας και θα σας δοθούν οι οδηγίες που θα ακολουθήσετε πριν από το χειρουργείο (απαραίτητες εξετάσεις, διακοπή του καπνίσματος για τουλάχιστον 2 εβδομάδες κ.α.). 

Πως γίνεται η επέμβαση; Υπάρχουν επιπλοκές;

Η επέμβαση στην οποία θα υποβληθείτε διαρκεί συνήθως 1,5 με 2,5 ώρες και πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Η τομή που δημιουργούμε γίνεται κάτω από το μαστό σας (στην υπομάστια πτυχή), ή περιθηλαία και είναι απαραίτητη, για να δημιουργήσουμε τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί το ένθεμα. Η θέση αυτή μπορεί να δημιουργηθεί είτε κάτω από τον αδένα, είτε κάτω από τον μυ (μείζονα θωρακικό), ανάλογα με την περίπτωσή σας και το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Στη συνέχεια γίνεται η τοποθέτηση του ενθέματος και τέλος, ακολουθεί η συρραφή του τραύματος. ΑνάBREAST_AUGMENT_SIL_GR_HTML_m1e0996d5λογα με την διεγχειρητική εξέλιξη, μπορεί να κριθεί απαραίτητη η τοποθέτηση λεπτών σωλήνων παροχέτευσης, οι οποίοι αφαιρούνται την επόμενη ημέρα.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων επιλέγουμε την υπομυϊκή τοποθέτηση των ενθεμάτων, με προσπέλαση (εισαγωγή του ενθέματος) από την υπομάστια πτυχή. Με αυτή την τεχνική θεωρούμε, ότι μπορούμε με τη μεγαλύτερη ασφάλεια, να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης ρικνωτικής κάψας.

Ο όρος ρικνωτική κάψα αναφέρεται στη δημιουργία φυσιολογικού ουλώδους ιστού γύρω από το ένθεμα, ο οποίος ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα αισθητικά (παραμόρφωση του σχήματος των μαστών), ή και λειτουργικά (επώδυνο στήθος). Σε περίπτωση που εμφανιστεί ρικνωτική κάψα (μέσα στον πρώτο χρόνο συνήθως) και δημιουργήσει προβλήματα, τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί με νέα χειρουργική επέμβαση και να τοποθετηθούν καινούργια ενθέματα.

Πως πρέπει να περιποιούμαι το στήθος μου μετά το χειρουργείο;

Την επομένη του χειρουργείου μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι. Όταν φύγετε από το ιατρικό κέντρο, οι μαστοί σας θα είναι καλυμμένοι με γάζες και επιδεσμικό υλικό και θα σας δοθεί επίσης η συνταγή με την αντιβίωση και τυχόν άλλα φάρμακα που θα πρέπει να πάρετε.

Μετά την έξοδό σας από το ιατρικό κέντρο, θα μας επισκεφθείτε στο ιατρείο για την προγραμματισμένη μετεγχειρητική φροντίδα, προκειμένου να εξετάσουμε την κατάσταση των μαστών σας και να κάνουμε αλλαγή των επιδεσμικών υλικών.

Μία εβδομάδα αργότερα θα αφαιρέσουμε όλα τα επιδεσμικά υλικά και θα φορέσετε ένα στηθόδεσμο που δεν θα σας πιέζει και δεν θα έχει σκληρές ραφές, προκειμένου να μην ενοχλεί το σημείο των τομών.

Μέχρι τότε, θα σας ζητήσουμε να μην οδηγήσετε η ίδια και αν χρειαστεί να μεταφερθείτε κάπου με αυτοκίνητο, να καθίσετε στο πίσω κάθισμα.

Γενικά, θα πρέπει να προγραμματίσετε ότι για δέκα ημέρες, συμπεριλαμβανομένης και της ημέρας πριν από το χειρουργείο, θα πρέπει να λείψετε από την εργασία σας και να ξεκουραστείτε στο σπίτι σας.

Το νέο σας στήθος !

Θα συνεχίσετε να φοράτε τον ειδικό στηθόδεσμο που θα σας συστήσουμε, για περίπου 3 εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πως γίνεται το μασάζ στο στήθος σας, προκειμένου να αποφύγουμε τον κίνδυνο δημιουργίας ρικνωτικής κάψας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα συνεχίσετε να το κάνετε για περίπου 6 μήνες καθημερινά.

Μετά τον πρώτο μήνα, θα επιστρέψετε κανονικά σε όλες σας τις δραστηριότητες και θα μπορείτε πλέον να χαρείτε το νέο σας στήθος.

Μπορείτε επίσης να δείτε : Six Pack in a Day Tight Thread Lift (TTL) Cryolipolysis Αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική Laser Λιπόλυση Βραζιλιάνικοι γλουτοί – Brazilian Butt Κοιλιοπλαστική

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr