Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταμόσχευση Μαλλιών : Διατηρώντας ένα δυναμικό και νεανικό προφίλ

Η μέθοδος Μεταφοράς και Επανέκφυσης μεμονωμένων ή ομάδων τριχοθυλακίων (micrografting) συνδυάζει εξελιγμένες τεχνικές λήψης και τοποθέτησης, εξασφαλίζοντας τη μικρότερη δότρια περιοχή, τη μέγιστη δυνατή πυκνότητα στην περιοχή αραίωσης και εντελώς φυσικό, τελικό αποτέλεσμα.

Όπως είναι γνωστό, οι τρίχες στο κεφάλι μας αναπτύσσονται με την μορφή τριχοθυλακίων, το κάθε ένα από τα οποία μπορεί να περιέχει μια, ή και περισσότερες τρίχες. Το έμπειρο, εξειδικευμένο Ιατρικό και παρα-ιατρικό προσωπικό, με ειδικά εργαλεία και συγκεκριμένες τεχνικές, λαμβάνει μεμονωμένα, ή ομαδοποιημένα τριχοθυλάκια, πάντα με τη βοήθεια μεγέθυνσης, όσο το δυνατό πιο ατραυματικά για την βέλτιστη βιωσιμότητα τους.


Τριχοθυλάκια με μια τρίχα


Τριχοθυλάκια με 2 τρίχες


Τριχοθυλάκια με τρεις τρίχες

Στις περισσότερες μεταμοσχεύσεις γίνεται συνδυασμός μοσχευμάτων με μία τρίχα και μοσχευμάτων με δύο ή τρεις τρίχες. Τα μικρότερα σε μέγεθος μοσχεύματα χρησιμοποιούνται για την πύκνωση και μορφοποίηση της γραμμής μαλλιών (hairline, μπροστινή γραμμή του μετώπου), επειδή είναι λιγότερο ανιχνεύσιμα, ενώ τα μεγαλύτερα σε μέγεθος μοσχεύματα χρησιμοποιούνται για να πυκνώσουν οι περιοχές γύρω από την κορυφή και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Με τον τρόπο αυτό, όταν μετά από μήνες αναπτυχθούν τα μοσχεύματα, κανείς δεν καταλαβαίνει ότι έχει γίνει μεταμόσχευση (natural look).

Η τριχοθυλακική μικρομεταμόσχευση (micrografting) αποτελεί αυτή την στιγμή τη βέλτιστη τεχνική, τόσο σε τελική επιβίωση τριχοθυλακίων, όσο και σε τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατός ο πολλαπλασιασμός της πυκνότητας των μαλλιών, βελτιώνοντας σημαντικά το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Μεγάλο ατού της μεθόδου, αποτελεί το φυσικό αποτέλεσμα που εξασφαλίζεται με την επιλογή και τοποθέτηση συγκεκριμένων τριχοθυλακίων με ιδανική γωνία έκφυσης ανά περιοχή, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στα παρακείμενα – υγιή μαλλιά.

Είναι σημαντικό να σκεφτούμε τον πραγματικό αριθμό των τριχών που τοποθετούνται, παρά τον αριθμό των μοσχευμάτων. Π.χ. 2.500 μοσχεύματα με μία τρίχα, δεν θα δώσουν περισσότερη πυκνότητα από τα 1.500 μοσχεύματα που περιέχουν δύο, ή περισσότερες τρίχες και σίγουρα θα δώσουν λιγότερο φυσικό αποτέλεσμα.

Ποικίλοι παράγοντες επηρεάζουν τον αριθμό των μοσχευμάτων που χρειάζεται να τοποθετηθούν. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται το μέγεθος των μοσχευμάτων, το μέγεθος της περιοχής που χρειάζεται να καλυφθεί, η πυκνότητα των τριχοθυλακίων στην δότρια περιοχή του ασθενή και ίσως το πιο σημαντικό, την κρίση του ιατρού.

Εάν απαιτείται μεγάλος αριθμός τριχοθυλακίων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του ασθενούς, θα σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης των μαλλιών του, με περισσότερες μεταμοσχεύσεις (μέχρι τρεις), προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη επιβίωση των τριχοθυλακίων και ταυτόχρονα να δώσει όσο το δυνατό καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στην δότρια περιοχή.


Η δότρια περιοχή


Αμέσως μετά την αφαίρεση του ράμματος


Δυο μήνες μετά

Σε ό,τι αφορά την δότρια περιοχή από όπου λαμβάνονται τα τριχοθυλάκια, επιστρατεύουμε την νεότερη, αποκλειστική μέθοδο Τριχοφυτικής Σύγκλισης, χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές συρραφής, που επιτρέπουν στα μαλλιά να φυτρώνουν ακόμα και μέσα στην περιοχή αφαίρεσης της σειράς τριχοθυλακίων που αφαιρέθηκαν.

Η όλη διαδικασία γίνεται στην κλινική, υπό τοπική αναισθησία και ολοκληρώνεται, ανάλογα με το μέγεθος σε τρεις εως τεσσερισήμισι ώρες. Στη συνέχεια μπορείτε να επιστρέψετε με ασφάλεια στο σπίτι σας. Τις επόμενες τρεις έως τέσσερις ημέρες, μπορεί στην περιοχή της εμφύτευσης να παρουσιαστεί οίδημα, το οποίο όμως υποχωρεί πάρα πολύ σύντομα.

Τα τριχοθυλάκια θα χάσουν τις τρίχες που φέρουν παροδικά μετά το τέλος του πρώτου μήνα, ή και λίγο νωρίτερα και θα ξαναδώσουν νέες τρίχες 2-3 μήνες μετά. Τα νέα μαλλιά μεγαλώνουν κανονικά, δεν πέφτουν ποτέ και έχουν την επιθυμητή φυσική πυκνότητα.

Μετά τον 4ο μήνα, μπορούμε να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα μας, χρησιμοποιώντας ενέσιμη μεσοθεραπεία που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, για την ανάπτυξη καλύτερης ποιότητας και πιο χοντρής τρίχας.

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr