Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία: Ενέσιμη λύση για μικρά προβλήματα

Η μεσοθεραπεία είναι μη χειρουργική μέθοδος λιπογλυπτικής και βελτίωσης της υφής του δέρματος, μέσω της έγχυσης δραστικών συστατικών στο υποδόριο λίπος, ή στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος, σε περιοχές σώματος όπου η μάζα του περιττού λίπους είναι πολύ περιορισμένη.

Το αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας εξαρτάται από τη δράση των φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται (φωσφατιδυλοχολίνη, καφεΐνη, αμινοφυλλίνη, καρνιτίνη κ.α.). Σε γενικές γραμμές, προτείνουμε τη μεσοθεραπεία για τη βελτίωση της κυτταρίτιδας, σε συνδυασμό με συνεδρίες με το μηχάνημα CRYOLIPO που διαθέτουμε και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για τη μείωση μίας περιορισμένης σε έκταση λιποαποθήκης χωρίς χαλάρωση. Σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, ή του τοπικού πάχους είναι εντονότερο, εφαρμόζουμε την τεχνική της laser λιπόλυσης, για την αντιμετώπιση και των δυο προβλημάτων ταυτόχρονα.

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με ειδικές λεπτές βελόνες που εφαρμόζουν σε ειδικό σύστημα, ώστε να έχουμε ομοιογενή και γρήγορη έγχυση των δραστικών ουσιών σε μεγάλες επιφάνειες του σώματος.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα τμήμα του μηχανισμού δράσης της μεσοθεραπείας αφορά την φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού στην ουσία που εγχύουμε. Συνεπώς, περιορισμένες φλεγμονώδεις εκδηλώσεις, όπως ο κνησμός, η ερυθρότητα και το ήπιο αίσθημα καύσους για την πρώτη ημέρα, όπως και μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) είναι αναμενόμενα.

Θεωρούμε ότι η δράση της μεσοθεραπείας για την αναζωογόνηση του προσώπου είναι εξαιρετικά ήπια και παρωχημένη. Για την αντιγήρανση του προσώπου προτείνουμε εναλλακτικά θεραπείες, όπως το T3 skin rejuvenation, ή πιο επεμβατικές ακόμα μεθόδους, όπως το Fractional Erbium skin resurfacing.

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει από την πλοήγησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@rejuvenation.gr